- Úvod
- Výroba a Molekulární kuchyně
- Ostatní
- KYSELINA CITRONOVÁ
KYSELINA CITRONOVÁ

- Kompletní specifikace
- Související zboží5
- KYSELINA CITRONOVÁSkladem45 Kč39 Kč bez DPH
Používá se především jako přísada ke konzervaci a k ochucení ovoce, džemů, zeleniny, nápojů, marmelád a sirupů.
Zpomaluje enzymové hnědnutí ovocných plodů (např. oloupaných jablek) a destrukci vitaminu C. Velmi dobře odstraňuje vodní kámen v kávovarech a konvicích.
Určeno k dalšímu zpracování.
Obsahuje: Kyselina citrónová monohydrát - potravinářská, E330
Kyselina citronová je důležitá látka využívaná v potravinářství, především pro svoji schopnost regulovat kyselost a zásaditost potravin.
Je důležitá také při konzervaci potravin, zabraňuje růstu bakterií, kvasinek a plísní.
Zabraňuje hnědnutí ovocných plodů a v tucích zabraňuje žluknutí.
Skladujte na čistém, suchém, dobře větratelném místě.