- Úvod
- Recepty a tipy na vaření
- Šťáva z černého rybízu s bílým pepřem
Šťáva z černého rybízu s bílým pepřem

- Kompletní specifikace
- Šťáva z černého rybízu s bílým pepřemSkladembez DPH
Rybízová šťáva za studena.
1 litr černého rybízu
1 litr převařené vody
1 kg cukru
4 lžíce bílého pepře
Do sklenice vložíme černý rybíz, lehce pomačkáme ( dobré i šťouchadlo na brambory nebotřecí koule).
Přidáme vychladlou převařenou vodu. Já dávám vlažnou, tak abych v ní bezproblému udržel prst. Přidám 2 lžíce bílého pepře nahrubo drceného v hmoždíři.
Nechám 1 den louhovat.
Pak přidám cukr , lehce promíchám a nechám další den louhovat.
Poté vše přecedím a uzavřu do sklenic.
Šťáva je vynikající a zdravá na letní nápoj s vychlazenou vodou nebo na náš oblíbený Samuelův zahradní koktejl.