- Úvod
- KOŘENÍ JEDNODRUHOVÉ
- Skořice mletá cejlonská
Skořice mletá cejlonská

- Kompletní specifikace
- Související zboží6
- Skořice mletá cejlonskáSkladem60 Kč52 Kč bez DPH
Nejkvalitnější odrůda skořice. Pochází ze Srí Lanky.
Cejlonská skořice je nejvýše ceněná skořice na světě.
Má velmi jemnou a sladkou chuť s bohatou vůní a nádechem tropických plodů. Pravá skořice cejlonská je světle hnědá, má sametový vzhled, je na dotyk křehká. Cejlonská skořice - Cinnamonim zeylanicum
Skořice cejlonská obsahuje stonásobně méně kumarinu a tím je pro člověka zdravější.
Kumarin je chemická sloučenina obsažený v rostlinách, má sladkou vůni. Potlačuje chuť a pro hlodavce je přímo smrtelným nebezpečím. V rostlinách má za úkol odpuzovat hmyz a zvířata. U lidí může poškozovat játra
Jemně mletá cejlonská skořice.
Pro potravinářský průmysl se pěstuje:
Skořicovník čínský Cinnamomum chinensis – skořice Cassia. Vysoký obsah až 5 gr. Kumarinu.
Má tmavší barvu, je hrubší a tvrdá. Její cena je výrazněji nižší.
Skořice je kůra tropických stromů.