- Úvod
- Recepty a tipy na vaření
- Rybízový koláč
Rybízový koláč

- Kompletní specifikace
- Rybízový koláčSkladembez DPH
200 gr hladké mouky
50 gr. cukru krupice
40 gr. másla
1/4 kypřícího prášku
3 lžíce jogurtu
1 vajíčko
špetka soli.
Z ingrediencí uděláme těsto a vyválíme na vymazaný plech, nebo zapekácí talíř.
Ze sedmi lžic cukru uděláme karamel, který pak rozvaříme s 1,5 dc vody. Necháme lehce vychladnout, přidáme černý rybíz, špetku bílého pepře.
Rýbíz dáme na těsto a vložíme do trouby na 15 minut při teplotě 160 °C
Nyní si připravíme 200 ml. smetany, 2 vejce, 2 lžíce třtinového vanilkového cukru. To vše vidličkou promícháme.
Po 15ti minách pečení nalijeme tuto směs na koláč a pečeme dalších 20 minmut na 180°C