Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Pepř
  3. Pepř černý celý

Pepř černý celý

Charakteristika: Pepř je považován za krále koření, rozlišujeme kromě bílého ještě pep černý a bílý. Všechny tyto druhy jsou plody jedné popínavé rost... celý popis
Dostupnost
Skladem
Množstevní slevy:
69 Kč
60 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:PČC
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Pepř bílý celý
    69 Kč
    60 Kč bez DPH
    69 Kč
    60 Kč bez DPH
    Skladem
    Kompletní specifikace

    Charakteristika: Pepř je považován za krále koření, rozlišujeme kromě bílého ještě pep černý a bílý. Všechny tyto druhy jsou plody jedné popínavé rostliny, pepřovníku (Piper nigrum), který se pěstuje především v rovníkových oblastech. Nejvíce v Thajsku, Africe, Brazílii, Indii a Malajsii. Bobule pepře se sklízejí jako zelené nebo červené bobule, které se pak dále upravují.

     

    Pepř bílý se používá v kuchyních celého světa, používá se celý, drcený nebo mletý. Pepř podporuje chuť a léčí nevolnost. Dochutí výborně jak pikantní jídla, tak i sladké pokrmy jako jsou koláčky, cukrovinky, čerstvé ovoce, dezerty a v neposlední řadě naší rybízovou šťávu.

    Přidává se pod masa, ryby, houby, do gulášů, dušených a rýžových pokrmů, do čerstvých zeleninových salátů nebo polévek.

    Pepřovník černý (Piper nigrum) je popínavý keř s 6-7 m dlouhými větvemi. Po odkvětu vyrostou hrozny plodů dlouhé asi 10 cm. Plody jsou zpočátku zelené a při dozrávání přecházejí do červené.

    Bílý pepř je méně aromatický než černý, je ostře palčivý, s nasládlou vůní. Obsahuje méně silic, neb ty se nachází ve slupce, která se při čištění odstraní.

    Zde si vyberte KOŘENKUZde si vyberte ETIKETU

    Bílý pepř se sklízí o něco později než černý. Ve chvíli kdy všechny plody mají jasně červenou barvu. Kuličky se zbavují slupky, proto se ponoří do pomalu tekoucí vody až na jeden týden. Vrchní slupka začne pomalu nahnívat a vyloupnou se bílé kuličky. Naružená slupka se strojně oddělí. Bílý pepř je dražší než černý, protože při dozrávání hrozí hniloba a také výrobní proces je nákladnější a vyžaduje větší péči při tomto výrobním postupu.

    Vůně bílého pepře může mnohny nezkušeného překvapit svou lehce až zatuchlou vůní sena.

    Zboží zařazeno v kategoriích

    Již od roku 1994 vyrábíme naše originální směsi koření, medolády (chilli s medem) a jiné kořenářské speciality. Naše receptury vycházejí ze zkušeností a receptur jejichž sbírka už dosáhla více jak 500 různých šarží posbíraných téměř po celém světě. 

    Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz