Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Pepř
  3. Pepř bílý mletý

Pepř bílý mletý

Charakteristika: Pepř je považován za krále koření, rozlišujeme kromě bílého ještě pep černý a bílý. Všechny tyto druhy jsou plody jedné popínavé rost... celý popis
Dostupnost
Skladem
Množstevní slevy:
110 Kč
96 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:10008M
Hlídat cenu / dostupnost
Podobné produkty
    Pepř bílý celý
    69 Kč
    60 Kč bez DPH
    69 Kč
    60 Kč bez DPH
    Skladem
    • TOP produkt
    Cibulový pepř
    75 Kč
    65 Kč bez DPH
    75 Kč
    65 Kč bez DPH
    Skladem
      PEPŘ DLOUHÝ - FRUCTUS PIPERIS LONGI
      120 Kč
      104 Kč bez DPH
      120 Kč
      104 Kč bez DPH
      Skladem
        Pepř KAMPOT bílý
        269 Kč
        234 Kč bez DPH
        269 Kč
        234 Kč bez DPH
        Skladem na obchodě
        Kompletní specifikace

        Charakteristika: Pepř je považován za krále koření, rozlišujeme kromě bílého ještě pep černý a bílý. Všechny tyto druhy jsou plody jedné popínavé rostliny, pepřovníku (Piper nigrum), který se pěstuje především v rovníkových oblastech. Nejvíce v Thajsku, Africe, Brazílii, Indii a Malajsii. Bobule pepře se sklízejí jako zelené nebo červené bobule, které se pak dále upravují.

        Zde si vyberte KOŘENKUZde si vyberte ETIKETU

        Pepř bílý se používá v kuchyních celého světa, používá se celý, drcený nebo mletý. Pepř podporuje chuť a léčí nevolnost. Dochutí výborně jak pikantní jídla, tak i sladké pokrmy jako jsou koláčky, cukrovinky, čerstvé ovoce, dezerty a v neposlední řadě naší rybízovou šťávu.

        Přidává se pod masa, ryby, houby, do gulášů, dušených a rýžových pokrmů, do čerstvých zeleninových salátů nebo polévek.

        Pepřovník černý (Piper nigrum) je popínavý keř s 6-7 m dlouhými větvemi. Po odkvětu vyrostou hrozny plodů dlouhé asi 10 cm. Plody jsou zpočátku zelené a při dozrávání přecházejí do červené.

        Bílý pepř je méně aromatický než černý, je ostře palčivý, s nasládlou vůní. Obsahuje méně silic, neb ty se nachází ve slupce, která se při čištění odstraní.

        Bílý pepř se sklízí o něco později než černý. Ve chvíli kdy všechny plody mají jasně červenou barvu. Kuličky se zbavují slupky, proto se ponoří do pomalu tekoucí vody až na jeden týden. Vrchní slupka začne pomalu nahnívat a vyloupnou se bílé kuličky. Naružená slupka se strojně oddělí. Bílý pepř je dražší než černý, protože při dozrávání hrozí hniloba a také výrobní proces je nákladnější a vyžaduje větší péči při tomto výrobním postupu.

        Vůně bílého pepře může mnohny nezkušeného překvapit svou lehce až zatuchlou vůní sena.

        Zboží zařazeno v kategoriích

        Již od roku 1994 vyrábíme naše originální směsi koření, medolády (chilli s medem) a jiné kořenářské speciality. Naše receptury vycházejí ze zkušeností a receptur jejichž sbírka už dosáhla více jak 500 různých šarží posbíraných téměř po celém světě. 

        Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz