Karob

- Kompletní specifikace
- Související zboží5
- KarobSkladem30 Kč26 Kč bez DPH
Má příjemnou vůni. Obsahuje více vápníku než kakao, tuku několikanásobně méně.
Karob je též bohatý na pektin.
Svatojánský chléb se používá při výrobě nízkotučných a nízkokalorických potravin, hlavně pak moučníků a sladkých jídel.
Karob je jedlým plodem stálezeleného stromu Rohovník obecný.
Tento strom roste především ve Středomoří.
Název svatojánský chléb pochází z legendy o Svatém Janu Křtiteli, který podle legendy přežil v poušti díky karobu.
Lusky obsahují až 89% sacharidů, z toho polovina je vláknina a zbytek cukry. Karob je zdrojem riboflavinu, taninu, vápníku, mědi a manganu.
Jemná mouka z Karobu má široké uplatnění.