- Úvod
- Světová kuchyně - koření
- Creolské koření
Creolské koření

- Kompletní specifikace
- Parametry
- Související zboží8
- Creolské kořeníSkladem59 Kč51 Kč bez DPH
Creolské, nobo též Kreolské či Creole koření je směs koření bez soli a glutamátu.
Pochází ze staré creolské kuchyně kde se mísí francouzské, indiánské, africké, italské a ostatní vlivy přistěhovalců do Louisiany konkrétně New Orleans. Tradiční i moderní kuchyně se opírá o tento způsob vaření a v současné době začíná být populární po celém světě.
Creolské koření obsahuje cibuli, tymián, bílý pepř, česnek, majoránku, papriku, cajenský pepř, cimin, a bobkový list velmi oblíbený v americké kuchyni. kreolské koření je možné použít zcela universálně, na masa, do polévek, rýžových jídel, zeleniny, nebo i na hranolky a jiná jídla se kterými se setkáte v rychlém občerstvení dnes už nejen ve spojených státech..
Veškerá koření světové kuchyně je nutné přijímat tak, jak v dané zemi jsou tradičně vyráběná. Je pravda, že při toulkách světem jsme za 30 let nasbírali nespočet receptur ( 1485 k datu 1.6.2019). Základ je však vždy stejný a mění se jen ostatní ingredience a poměr.
V Cajunském koření nehraje roli kajenský pepř, jak by si někdo mohl myslet, neb ten se mnohdy střídá s klasickým chilli, speciální papričkou místních farmářů či černým nebo bílým pepřem.