- Úvod
- Výroba a Molekulární kuchyně
- ŽELATINA - BLOM 280
ŽELATINA - BLOM 280

- Kompletní specifikace
- Související zboží7
- ŽELATINA - BLOM 280Skladem70 Kč61 Kč bez DPH
Profesionální čistá želatina s všestranným použitím.
Bloom: 280 - Jedná se o ukazatel síly gelu. Hodnota vyjadřuje želírující sílu. Čím je její číslo vyšší, tím je výsledný produkt pevnější. Bloom 280 pro pevnější zatažení výrobku. Pro jemnější utažení je vhodnější použít Bloom 180.
Pro želatinové polevy, krémy, pěny (mousse), moučníky (panna cotta), šlehačky, masné výrobky, rybí speciality a jiných pokrmů podávaných v želé.
Použití práškové želatiny je velmi podobné, jako u plátkové.
Želatina je vyhledávaný produkt nejen pro potravináře, ale také sportovce, a to pro svůj obsah bílkovin a kolagenu. Pozitivně působí na naše klouby. Želatina neobsahuje žádné konzervační látky.
Želatina nejdříve musí nabobtnat a poté rozpustit v teplé směsi.
Použití:
Studené tekutiny doporučujeme přilévat do teplé rozpouštěné želatiny (velmi pomalu a za stálého míchání).
Nikdy opačně, neboť rozpuštěná želatina by začala okamžitě tuhnou a vytvářet hrudky.
Upozornění: Pokud zahřejete želatinu na více jak 85°C nebo přidáte příliš kyselin, želatina ztratí želírovací schopnost.
Aspikové misky: 30-40g na jeden kg gelu - 1 litr
Aspikové dorty, běžné aspikové výrobky: 50-70g na jeden kg gelu - 1 litr
Nářezové aspikové výrobky, salámy ,pevnější tlačenky a mozaikové salámy 70-100g na jeden kg gelu - 1 litr
Sáček M 100 ml. vystačí zhruba 1,5 kg želé.