Výdej objednávek až do 1.5.2023 na prodejně Revoluční 54 pouze PONDĚLÍ a ČTVRTEK od 10.30 do 17.00. Objednávky mohou být v tomto období 2-3 dny opožděné oproti zvyklostem.
Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Kimchi

Korejské tradiční jídlo kimchi se podává samostatně nebo jako součást různých jídel během celého dne. Nakládané  fermentované ( kvašené ) zelí kimchi ... celý popis
Dostupnost
Skladem
Momentálně není k dispozici
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

Korejské tradiční jídlo kimchi se podává samostatně nebo jako součást různých jídel během celého dne.

Nakládané  fermentované ( kvašené ) zelí kimchi je považováno za jedno z top nejzdravějších  jídel na světě.

V Koreji se můžete setkat s různými recepty.  Náš recept je základní varianta kterou lze dochutit dle vlastí fantazie.

1 pekingské zelí

1/2 menší ředkve bílé

8-14 stroužků česneku

2 lžíce cukru

2 lžíce rýžové mouky

1 cibule

1 lžíce sušeného mletého zázvoru, nebo dvojnásobek čerstvě strouhaného

1 hrst hrubozrnné soli

3-4 polévkové lžíce chilli ( podle toho jak chcete mít pokrm ostrý zvolte druh chilli)

Méně pálivé

Středně pálivé

Velmi ostré

 

 

Zelí rozkrojte na čtyři díly prosolte solí i mezi listy a ponořte do studené vody. Takto ponechte zelí 1-3 hodiny.

Poté propláchněte přebytečnou sůl a do zelí vetřete připravenou omáčku.

Zelí upěchujte do lahve, nebo nemáte-li originál kimchi nádobu postačí polévková terina.

Nechte naložené pozvolna kvasit 3 dny při pokojové teplotě a teprve poté skladujte na chladném místě.

Kimchi je nejlepší zhruba po 14 dnech.

Omáčka:

Do 100 ml vody přidejte 2 lžíce rýžové mouky a za stálého míchání připravte tředně hustou omáčku. Může se použít i rozvařená rýže. Vypněte a nechte vychladnou.

Přidejte chilli, cukr, zázvor, nasekaný česnek a promíchejte.

Dále přidejte na tenké proužky pokrájenou ředkev a cibuli.

 

Jedl jsem varianty s jablíčkem, medem, s ančovičkami nebo i s krevetami.

Na tento recept jsme použili i naše klasické zelí a mohu jen doporučit.

Dokořenit můžete buďto jemnějším kořením WU-FEN nebo pikantnějším ŠIČIMI SAMIRO.

Často se používá k dochucení i rybí omáčka nebo černý česnek.

Zboží zařazeno v kategoriích

Již od roku 1994 vyrábíme naše originální směsi koření, medolády (chilli s medem) a jiné kořenářské speciality. Naše receptury vycházejí ze zkušeností a receptur jejichž sbírka už dosáhla více jak 500 různých šarží posbíraných téměř po celém světě. 

Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz