Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Kardamom

Lékárenská kořenka hnědá, obsah 100 ml.

Plody kardamonu jsou tobolky, které obsahují větší počet semen. Podle způsobu zpracování známe kardamom bělený a nebělený, celý nebo i mletý. Semena k... celý popis
Dostupnost
Skladem
Vyberte balení
170 Kč
148 Kč
bez DPH
ks
Vyberte balení:Lékárenská kořenka hnědá, obsah 100 ml.
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

Plody kardamonu jsou tobolky, které obsahují větší počet semen. Podle způsobu zpracování známe kardamom bělený a nebělený, celý nebo i mletý. Semena kardamomu mají silnou kafrovitou vůni a palčivou chuť. U nás není kardamon příliš známý druh koření, ovšem v orientálních kuchyních na kardamon kuchaři vyloženě spoléhají. My se s kardamonem můžeme setkat v kořenících směsích. Kardamon chutná kořenitě a lehce nasládle, jemně pálivě, pikantně a připomíná eukalypt. Kardamon se používá například k ochucení a prohloubení chuti kávy a čaje. Kardamon se může přidávat do vánočního pečiva, do ovocných zákusků, perníků, džemů a kompotů. Gurmáni vědí, že kardamon propůjčí zajímavou chuť i šťavnatým steakům, zvýrazní přednosti mletého masa, masových vývarů i pikantních omáček. Kardamon zajímavě ochutí i luštěniny, rýži, kořenovou zeleninu i ovocné saláty. V Orientu nominovali kardamon už dávno na nepsaného krále koření, u nás jsme zatím o jeho užití a vychvalování, střídmější.

Silice kardamonu se uplatňuje v potravinářském průmyslu při výrobě perníku, cukrovinek, čokolády, v likérnictví a také v tabákovém průmyslu a ve voňavkářství.

Náš bio kardamom pochází ze Srí Lanky

 

Kardamom celý zelený

Již od roku 1994 vyrábíme naše originální směsi koření, medolády (chilli s medem) a jiné kořenářské speciality. Naše receptury vycházejí ze zkušeností a receptur jejichž sbírka už dosáhla více jak 500 různých šarží posbíraných téměř po celém světě. 

Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz