- Úvod
- Premium koření
- Kardamom celý
Kardamom celý

- Kompletní specifikace
- Kardamom celýSkladem125 Kč109 Kč bez DPH
Plody kardamonu jsou tobolky, které obsahují větší počet semen. Podle způsobu zpracování známe kardamom bělený a nebělený, celý nebo i mletý. Semena kardamomu mají silnou kafrovitou vůni a palčivou chuť. U nás není kardamon příliš známý druh koření, ovšem v orientálních kuchyních na kardamon kuchaři vyloženě spoléhají. My se s kardamonem můžeme setkat v kořenících směsích. Kardamon chutná kořenitě a lehce nasládle, jemně pálivě, pikantně a připomíná eukalypt. Kardamon se používá například k ochucení a prohloubení chuti kávy a čaje. Kardamon se může přidávat do vánočního pečiva, do ovocných zákusků, perníků, džemů a kompotů. Gurmáni vědí, že kardamon propůjčí zajímavou chuť i šťavnatým steakům, zvýrazní přednosti mletého masa, masových vývarů i pikantních omáček. Kardamon zajímavě ochutí i luštěniny, rýži, kořenovou zeleninu i ovocné saláty. V Orientu nominovali kardamon už dávno na nepsaného krále koření, u nás jsme zatím o jeho užití a vychvalování, střídmější.
Silice kardamonu se uplatňuje v potravinářském průmyslu při výrobě perníku, cukrovinek, čokolády, v likérnictví a také v tabákovém průmyslu a ve voňavkářství.
Náš bio kardamom pochází ze Srí Lanky