- Úvod
- KOŘENÍ JEDNODRUHOVÉ
- Jalovec mletý
Jalovec mletý

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Související zboží8
- Jalovec mletýSkladem175 Kč152 Kč bez DPH
Neboli jalovčinky jsou vhodné hlavně do těžších pokrmů. Jalovcovobohaté pryskyřičné aroma se výborně hodí do jídel z divočiny a zvěřiny zejména srnčího, králíka, k nakládání masa před uzením,masa na divoko, na skopové, do marinád, do gulášů, ale zkuste jalovec i do kysaného zelí, červené řepě nebo svíčkové, k přípravě tmavých omáček, k marynování ryb a přidává se do paštik.Jalovec se používá i při výrobě destilátů, z nichž je nejznámější gin a borovička. Rostlina jalovce má svůj původ ve střední Evropě. Kořeníjalovec je proto rozsáhlé především v bavorské, rakouské a české kuchyni. Ve Skandinávii jalovec přidávají do marinád pro nakládané losí maso. Jalovec je dobrý s jablky, hovězím a vepřovým masem i husou.