Výdej objednávek až do 1.5.2023 na prodejně Revoluční 54 pouze PONDĚLÍ a ČTVRTEK od 10.30 do 17.00. Objednávky mohou být v tomto období 2-3 dny opožděné oproti zvyklostem.
Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Recepty a tipy na vaření
  3. Hruškový minidezert

Hruškový minidezert

Hruškový minidezert Ingredience těsto : 250 g hladká mouka125 g máslo1 ks vejcešpetka sůl 3 lž. cukr5 ks hruškašpetka mletý badyán Ingredience krém :... celý popis
Dostupnost
Skladem
Momentálně není k dispozici
Hlídat cenu / dostupnost
Kompletní specifikace

Hruškový minidezert

Ingredience těsto :

250 g hladká mouka
125 g máslo
1 ks vejce
špetka sůl
3 lž. cukr
5 ks hruška
špetka mletý badyán

Ingredience krém :

1-2 dcl smetana
2ks vejce
4 lž. cukr

 

Postup :

Z mouky, másla, vejce a soli vypracujeme těsto , které zabalíme do fólie a necháme cca hodinu odpočinout v lednici.

Formičky na minidezerty vymažeme máslem.

Těsto rozválíme na pomoučněném válu, podle velikosti a počtu formiček rozdělíme na díly a vložíme do připravených formiček.Těsto propícháme vidličkou, aby nám v troubě nenaběhlo.

Hrušky oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na malé kostičky. Na kousku másla rozpustíme 3 lžice cukru. Vznikne nám karamel, který smícháme s hruškami a štrůdlovým kořením.

Naplněné formičky těstem a hruškami předpečeme 10 minut v předehřáté troubě na 220 °C .

Mezitím smícháme smetanu s vejci a přidáme 4 lžíce cukru. Vzniklým krémem doplníme formičky a necháme v troubě dopéct na 200 °C ještě 20 minut.

Vychladlé minidezerty ozdobíme šlehačkou a lístkem máty, nebo dle libosti.

Hruškový koláč - mini desert

Zboží zařazeno v kategoriích

Již od roku 1994 vyrábíme naše originální směsi koření, medolády (chilli s medem) a jiné kořenářské speciality. Naše receptury vycházejí ze zkušeností a receptur jejichž sbírka už dosáhla více jak 500 různých šarží posbíraných téměř po celém světě. 

Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz