- Úvod
- Recepty a tipy na vaření
- Hruškový minidezert
Hruškový minidezert

- Kompletní specifikace
- Hruškový minidezertSkladembez DPH
Hruškový minidezert
Ingredience těsto :
250 g hladká mouka
125 g máslo
1 ks vejce
špetka sůl
3 lž. cukr
5 ks hruška
špetka mletý badyán
Ingredience krém :
1-2 dcl smetana
2ks vejce
4 lž. cukr
Postup :
Z mouky, másla, vejce a soli vypracujeme těsto , které zabalíme do fólie a necháme cca hodinu odpočinout v lednici.
Formičky na minidezerty vymažeme máslem.
Těsto rozválíme na pomoučněném válu, podle velikosti a počtu formiček rozdělíme na díly a vložíme do připravených formiček.Těsto propícháme vidličkou, aby nám v troubě nenaběhlo.
Hrušky oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na malé kostičky. Na kousku másla rozpustíme 3 lžice cukru. Vznikne nám karamel, který smícháme s hruškami a štrůdlovým kořením.
Naplněné formičky těstem a hruškami předpečeme 10 minut v předehřáté troubě na 220 °C .
Mezitím smícháme smetanu s vejci a přidáme 4 lžíce cukru. Vzniklým krémem doplníme formičky a necháme v troubě dopéct na 200 °C ještě 20 minut.
Vychladlé minidezerty ozdobíme šlehačkou a lístkem máty, nebo dle libosti.