- Úvod
- Premium koření
- Hořčice žlutá Prémiová kvalita
Hořčice žlutá Prémiová kvalita

- Kompletní specifikace
- Hořčice žlutá Prémiová kvalitaSkladem65 Kč57 Kč bez DPH
Bílá hořčice, také nazývaná žlutá, je jemnější a méně palčivá, vyrábějí se z ní chuťově méně výrazné typy, mezi něž patří naše hořčice plnotučná. Semena hořčice se používají při nakládání hub a zeleniny, marinování ryb a k přípravě některých druhů omáček a hodí se k vaječným pokrmům. Mletá semena hořčice se někdy používají do směsí pro kořeněná vína. Lístky mladých rostlin hořčicese mohou využívat jako zelenina do salátů. Hořčice je kořením snad všech kuchyní celého světa ve všech formách.
Existují tři typy semene hořčice, bíla – alba (žlutá), černá – nigra (hnědá) a indická hnědá - juncea. Hořčice je kořením snad všech kuchyní světa ve všech formách. Bílá hořčice se používá hlavně pro nakládání pikantní zeleniny. Hnědá se v Indii používá do práškového kari. Při pražení hořčice vždy používejte pokličku, protože hořčičnásemena Vám jinak, tak jako kukuřice při popcornu vyskáče z pánve. Pro pražení hořčice použijte trochu oleje a semena pražte do té doby, než změní svou barvu. Semena hořčice skoro vůbec nevoní a ostrá chuť se rozvine až po rozdrcení semen a smísení s vodou.