Bio koření
V nabídce bio koření najdete jednak bio jednodruhové koření, ale i bio směsi, které jsme pro Vás připravili na základě dlouholetých zkušeností. Jednodruhové bio koření budeme postupně rozšiřovat. Není však jednoduché obstarat všechny nejběžněji používané koření v bio kvalitě. Bio směsi koření, které jsme pro Vás připravili jsou sestavené tak aby si každý přišel na své. Pařížské bio bylinky, Bio texas gril, Balkánské bio bylinky a zatím poslední směsí v bio kvalitě je Bio GRIL & GULÁŠ . Toto bio grilovací, nebo i gulášové koření je připravené k všestranému použití. S nástupem jara, kdy se opěť přestěhujeme trvale do zahrad budeme přinášet postupně recepty nejen s bio kořením , ale i s bio potravinami.

3 ks. - Doprava zdarma! Směs koření BIO GRIL & GULÁŠ je vynikající směs koření v bio kvalitě. Dlouholeté zkušenosti se bezesporu prolnou ve Vaši spokojenost s touto universální směsí koření. Použít můžete na klasický guláš tak i na přírodní nezahušťovaný guláš pečený v troubě s cibulí, masové ragů, výpečky, nebo lze použít i do mletých mas. Skvěle chutná i s divočinou. Kančí výpečky nebo i
Badyán celý plod Illicium verum je strom nebo keř, jehož plody se používají jako koření. Strom je pravděpodobně z Číny a Vietnamu. Dnes se pěstuje v Kambodži, Laosu, Japonsku, na Filipínách. Je součástí mnoho směsí, jako je Koření pěti vůní, některých Masal a směsí koření do svařeného vína. Plody se používají celé, nebo i mleté. Pikantní charakteristická chuť a vůně je především v kůře plodu.
Badyán má jedinečné aroma, stejně jako anýz a nejvíce jej využijete v asijské kuchyni, ale své využití najde i u nás. Má hvězdicové souplodí, sklízí se těstě před plnou zralostí od března do května. Často se můžeme setkat s označením čínský anýz nebo hvězdicový anýz. Badyán ponejvíc použijete do pečiva, perníků, štrůdlu, sušenek, povidel,velice oblíben do kompotů či svařeného vína. Badyán může
Znáte čubricu a chutnala Vám tipicky Bulharská bylinka? Pak vyzkoušejte naše bio Balkánské bylinky. Směs BIO Balkánské bylinky jsou vynikající do rajčatových jídel, mletých mas, do salátů, na pečená masa, gril, zeleninová jídla a jídla z luštěnit či fazolí. Tato dekorativní směs má všestrané použití a určitě si jí zamilujete. Směs obsahuje veškeré složky v bio kvalitě : saturejka, česnek,
Bazalka je v současné době jedna z nejpoužívanějších bylin. Vyniká svou nádhernou vůní. Bazalka se používá do omáček , těstovin, luštěnin, pizzu, zeleniny, na zvěřinu či k rybám, na skopové, do mletých mas, ale i na kuře. Nezklame ani při pečení a grilování. Dále je možno bazalku přidat do pomazánek, tvarohu, dušené zeleniny nebo čerstvých zeleninových salátů a zeleninových octů. Výborně chutná i
Bio česnek oceníté k rychlé přípravě veškerých jídel, hlavně pak různých pomazánek, dresingů, omáček, polévek aj. Česnek je jedno z nejrozšířenějších koření světa. Jako koření se využívá hlávka česneku - jednotlivé stroužky. Česnek se výborně hodí do pomazánek, salátů, pokrmů z masa a zeleniny, luštěnin, obilovin a hub. Ochucují se česnekem bylinné octy a oleje. Česnekje výrazná pochutina, která
BIO Chilli drcené papričky se výborně hodí k přípravě různých pokrmů, ale i jako doplněk mořské hrubozrnné soli do mlýnku.
Cibule je základní kořenící součástí při přípravě masitých jídel, polévek, salátů, nakládaných zelenin, omáček, dušených zelenin, různých paštik a pomazánek. Cibule jako koření je také přísadou mnoha kořenících past, marinád, paštik, majonéz a směsí na gril, do gulášů, aj. Bio ciibule prášek se používá velice dobře a dochutí mnoho zajímavých pokrmů.
Připravili jsme pro Vás velmi chuťově vyváženou a zajímavou bio směs koření. Složení: Česnek , kurkuma , cibule , mořská sůl - max 20%, třtinový cukr , pepř , koriandr , skořice , kmín , muškátový květ , pepř , zázvor . Směs je lehce pikantní a v podstatě velmi universální. Pařížské bylinky v bio kvalitě pro přípravu světoznámé omáčky Café de Paris. Omáčka byla vytvořena v roce 1930 v Ženevě
Bílá hořčice, také nazývaná žlutá, je jemnější a méně palčivá, vyrábějí se z ní chuťově méně výrazné typy, mezi něž patří naše hořčice plnotučná. Semena hořčice se používají při nakládání hub a zeleniny, marinování ryb a k přípravě některých druhů omáček a hodí se k vaječným pokrmům. Mletá semena hořčice se někdy používají do směsí pro kořeněná vína. Lístky mladých rostlin hořčicese mohou využívat
Bílá hořčice, také nazývaná žlutá, je jemnější a méně palčivá, vyrábějí se z ní chuťově méně výrazné typy, mezi něž patří naše hořčice plnotučná. Semena hořčice se používají při nakládání hub a zeleniny, marinování ryb a k přípravě některých druhů omáček a hodí se k vaječným pokrmům. Mletá semena hořčice se někdy používají do směsí pro kořeněná vína. Lístky mladých rostlin hořčicese mohou využívat
Bílá hořčice, také nazývaná žlutá, je jemnější a méně palčivá, vyrábějí se z ní chuťově méně výrazné typy, mezi něž patří naše hořčice plnotučná. Semena hořčice se používají při nakládání hub a zeleniny, marinování ryb a k přípravě některých druhů omáček a hodí se k vaječným pokrmům. Mletá semena hořčice se někdy používají do směsí pro kořeněná vína. Lístky mladých rostlin hořčicese mohou využívat
Hřebíček je usušené poupě stromu Hřebíčkovce vonného, které se sbírá těsně před rozkvětem. Kořenící účinek hřebíčku je opravdu výrazný, proto s ním raději šetříme. Pokrmům hřebíček dodává teple nasládlou vůni a přiostří jejich chuť.Hřebíček můžeme najít v receptech na úpravu masa, hlavně zvěřiny, hřebíček se přidává do některých kompotů a zavařenin, nebo k naloženým houbám a zelenině, své
Hřebíček je usušené poupě stromu Hřebíčkovce vonného, které se sbírá těsně před rozkvětem. Kořenící účinek hřebíčku je opravdu výrazný, proto s ním raději šetříme. Pokrmům hřebíček dodává teple nasládlou vůni a přiostří jejich chuť.Hřebíček můžeme najít v receptech na úpravu masa, hlavně zvěřiny, hřebíček se přidává do některých kompotů a zavařenin, nebo k naloženým houbám a zelenině, své
Plody kardamonu jsou tobolky, které obsahují větší počet semen. Podle způsobu zpracování známe kardamom bělený a nebělený, celý nebo i mletý. Semena kardamomu mají silnou kafrovitou vůni a palčivou chuť. U nás není kardamon příliš známý druh koření, ovšem v orientálních kuchyních na kardamon kuchaři vyloženě spoléhají. My se s kardamonem můžeme setkat v kořenících směsích. Kardamon chutná kořenitě
Kmín je jedno z nejstarších používaných evropských koření. Používání kmínu je doloženo už ze starověku. Dnes se kmín běžně přidává do pokrmů obsahujících chillii, do kari, salsy a různých omáček, používá se na pečení drůbeže, vepřového i hovězího masa, na ryby. Přímo se kmín používá na ochucení polévek a do dušených pokrmů, salátů a při výrobě uzenin. Kmín je i součástí tradiční mexické kuchyně.
Kmín je jedno z nejstarších používaných evropských koření. Používání kmínu je doloženo už ze starověku. Dnes se kmín běžně přidává do pokrmů obsahujících chillii, do kari, salsy a různých omáček, používá se na pečení drůbeže, vepřového i hovězího masa, na ryby. Přímo se kmín používá na ochucení polévek a do dušených pokrmů, salátů a při výrobě uzenin. Kmín je i součástí tradiční mexické kuchyně.
Kmín je jedno z nejstarších používaných evropských koření. Používání kmínu je doloženo už ze starověku. Dnes se kmín běžně přidává do pokrmů obsahujících chillii, do kari, salsy a různých omáček, používá se na pečení drůbeže, vepřového i hovězího masa, na ryby. Přímo se kmín používá na ochucení polévek a do dušených pokrmů, salátů a při výrobě uzenin. Kmín je i součástí tradiční mexické kuchyně.
Díky své chuti, zbarvení a vlastnostem je kurkuma považována za náhražku šafránu, který je na celém světě velmi vzácný. Kurkumase někdy přezdívá indický šafrán, případně žlutý zázvor Kurkuma je známa od středověku. Kurkumu používáme v kari koření. V kuchyni se kurkuma používá k zahušťování rybích a želvích polévek,kurkuma je též jako barvivo do potravin, do bezvaječných těstovin, polévek, rýže, k
Levandule se používá i v kuchyni, hlavně ve Francii, Španělsku, Itálii, kde je jednou ze součástí provensálských bylinek. Samotné listylevandule můžeme přidávat ke skopové pečeni, dušenému masu, rybám a rybím polévkám, salátům a zelenině. V malých dávkách se také levandule přidává do různých džemů a zavařenin. Levandule se uplatňuje v kosmetickém průmyslu (vonné oleje, parfémy).
Muškátový ořech je tropickým kořením s příjemnou vůní. Používá se do polévek, masitých jídel, ale i do pečiva.
Typickým italským kořením je oregáno u nás často používané dobromysl, samozřejmě vynikající do všech jižních jídel. K nim patří pizza a lasaně, nudlové omáčky a jídla z rajských jablíček. Dobromysl koření také saláty a polévky, ryby a masitá jídla, ragú a sekanou. Hodí i k sýrovým jídlům a sádlu. Pizzu si bez dobromyslu vůbec nedokážeme představit, stejně jako je vynikající u masa i skopového a
BIO paprika jemná drť se výborně hodí jako dekorativní koření do různých směsí na gril, pečené pokrmy, ale i do solných směsí do mlýnků. Přidat můžete do pomazánek, gulášů, marinád, polévek, salátových zálivek aj.
Pažitku najdeme téměř v každé zahradě, v truhlících a květináčích, na oknech a balkónech, nebo přímo v kuchyni. Pokud pažitku nemáme po ruce, můžeme ji koupit v kterémkoli supermarketu. Pažitka roste v trsech a kvete fialovými květ. Květy pažitky jsou jedlé a dají se použít jako ozdoba pokrmů. Pažitka se používá ve všech kuchyních evropských, čínských, indických ale i severoamerických. Na jemno
Používá se k aromatizaci sýrů, do masitých pokrmů, salátů aj. Bývá součástí mnoha směsí koření.
Rajčatové floky jsou malé kousky sušených rajčat, která se využívají do všech možných salátů, do zapékaných těstovin nejvíce v italské kuchyni, jako příměs do těsta a do zdobení pizzy. Rajčatové flokypoužíváme i do polévek, omáček, gulášů nebo pomazáne
Bio rajčatové granule jsou chuťové plné, vynikajícím dekorativním prvkem do salátů, pomazánek, na pizzu, těstoviny ale i do sýrů. Možností použítí bio drobných tomatových granulek je určitě o mnoho bohatší.
Rajčatová drť má stejné použití jako ostatní rajčata v nabídce. Jsou však vhodná i na dochucení a dekoraci mořské soli do mlýnku na koření.
Rozmarýn je koření které používá ve francouzské, italské a španělské kuchyni. Rozmarýn se používá do polévek, omáček, salátů. Rozmarýnem kořeňte pečená i dušená masa, zvěřinu, ryby, mořské plody, minutky a také zeleninu - rajčata, cukety, lilky - pokud je tepelně upravujete, do těstíček na smažení ryb. Rozmarýndodává jídlu příchuť a vůni zvěřiny. Rozmarýn používejte opravdu v malém množství, je
Dáváme do luštěnin, do kapusty, při přípravě zvěřiny do smetanových omáček, nakládaných okurek, fazolového i rajčatového salátu. Vhodná do pokrmů z hub, krup a zeleniny. Vynikající na kuře, ale i do gulášů a omáček. Působí proti průjmu a nadýmání, má aseptické i mírně močopudné účinky. Podporuje chuť k jídlu. Naší bio saturejku určitě použijte i do mletých mas, na rybu a též výborně chutná i v
Skořice je aromatická kůra pocházející z asijských tropických stromů. Skořice se používá k dochucení a ovonění ve sladké i slané kuchyni. V evropské kuchyni se skořice používá k přípravě sladkých pokrmů, do různých druhů pečiva, do svařeného vína a punčů, do kompotů a nebo zaváření okurek, do kečupů a dochucení rajské omáčky. Skořici můžeme přidat i do kávy a získat tím zajímavou chuť. V asijské
Skořice je aromatická kůra pocházející z asijských tropických stromů. Skořice se používá k dochucení a ovonění ve sladké i slané kuchyni. V evropské kuchyni se skořice používá k přípravě sladkých pokrmů, do různých druhů pečiva, do svařeného vína a punčů, do kompotů a nebo zaváření okurek, do kečupů a dochucení rajské omáčky. Skořici můžeme přidat i do kávy a získat tím zajímavou chuť. V asijské
Připravili jsme pro Vás bio kořenící směs s mořskou solí vhodnou do mlýnku na koření . VVynikající je však i na marinády, pečená masa, na gril, do salátů aj. Připravte si pravé barbecue Texas v bio kvalitě. Složení: pepř, petrželka, mořská sůl hrubozrnná ( max.40%) , chilli, cibule. Bio koření nabízíme ve velmi praktickém sáčku ECO
Zázvor je jedno z nejstarších koření, které pochází z asijského kontinentu. Zázvor je nedílnou součástí indické a čínské kuchyně. Jako koření byl zázvor znám již strým Řekům a Římanům i v Egyptě. Zázvor s jeho nezaměnitelným aroma můžete použít ke kořenění, výborně se hodí k drůbeži a jehněčímu, k rybám i mořským plodům. Můžeme zázvor přidat do omáček nebo k luštěninám. Mletý zázvor se přidává do
Jsme rádi, pokud si vyberete z našeho výběru bio koření. Je našim cílem přinášet kvalitní a čerstvé bio koření k Vaší spokojenosti.

Prvotřídní mletá bio skořice. Skořici bio máme v nabídce i celou řezanou na délku 8 cm.

V nabídce najdete i bio kardamom černý. Kardamon zelený v bio kvalitě nabízíme celý i mletý