Logo
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Estragon

Vynikající do bylinkkových másel, majonéz, marinád, omelet, do nádivek, omáček, drůbeže, salátů. Skvělý je též na zvěřinu, k pečeným masům a zelenině... celý popis
Dostupnost
Skladem
Jiné druhy balení :
Slevy na koření
614 Kč
534 Kč
bez DPH
ks
Kompletní specifikace

Vynikající do bylinkkových másel, majonéz, marinád, omelet, do nádivek, omáček, drůbeže, salátů. Skvělý je též na zvěřinu, k pečeným masům a zelenině.

Estragon je základní koření zelené francouzské kuchyně. Využití nalézá estragon v mnoha omáčkách, používá se také při přípravě polévek, rybích jídel, omelet, žampionů a salátů. Estragon se dále často používá k aromatizování vinných nebo ovocných octů, bylinkových másel, do nádivek, drůbeže, k pečeným a dušeným masům, , majonéz, při nakládání zeleniny,  marinád, k jemným zeleninovým pokrmům. Estragon dává pokrmům pikantně trpkou chuť.  Estragon je také známý pod jménem pelyněk. Ve francouzské kuchyni je nepostradatelnou bylinou pro svou jemnou a přitom různorodou chuť i vůni. Estragon se využívá i v čínské, arménské a turecké kuchyni.

Estragon a jeho léčivé účinky

  • používání estragonu podporuje chuť k jídlu, zvyšuje sekreci žluče, estragon povzbuzuje vylučování trávicích šťáv, má močopudné účinky
  • v lidovém léčitelství je estragon používán na střevní parazity (škrkavky, roupy)
  • estragon oslazuje dech, otupuje chuť hořkých léků a napomáhá spánku
  • příznivě působí estragon proti kornatění cév
  • estragon taktéž přispívá ke snížení krevního tlaku


Koření a bohatý výběr chilli papriček. Perská, Himalájská a havajská sůl. Sůl černá mořská. Výběr mlýnků na pepř i sůl. Kořenky, plechové dózy. Vařečky a eco dřevěné potřeby do kuchyně. Bio směsi koření ve vynikající kvalitě. Koření na ryby, těstoviny, divočinu, bažanta, králíka a drůbeží.

Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.