Kategorie
Úvod » Chilli svět papriček » Chili papričky mleté
Všechny druhy chilli papriček pocházejí z jednoho druhu Capsicum tepin, rovněž nazývaného ptačí pepř. Jsou to plody o velikosti hrášku. Původní zemí chilli je Střední a Jižní Amerika. Dnes se tyto rostliny pěstují po celém světě. Plody chilli papriček mohou být kulaté nebo zašpičatělé, červené, zelené i žluté. Chilli papričky patří do skupiny pikantního koření. Doporučujeme chilli papričky pro přiostření jídel do omáček, gulášů, zelných pokrmů, drštkové polévky, dušených směsí zeleniny, rýžových pokrmů a k zavařování a nakládání zeleniny nebo do utopenců. Chilli papričky se využivají především k přípravě mexických, indických a čínských pokrmů. Pálivost chilli papričekzpůsobuje látka capsaicin. Tato látka dráždí receptory bolesti v ústech, které jsou odpovědné za pocit pálení. Chilli papričkydodáváme v sušeném stavu.