- Úvod
- Koření podle způsobu použití
- Arašídové maso
Arašídové maso

- Kompletní specifikace
- Související zboží2
- Arašídové masoSkladem199 Kč173 Kč bez DPH
Krátce po revoluci se v Praze Na Pohořelci objevilo bistro a tam pán dělal vynikající tenké vepřové plátky na špejli s pikantní směsí koření a arašídovou omáčkou. Myslím, že pocházel z Etiopie.
Této dobrotě nešlo odolat a kdykoliv jsem byl poblíž zašel jsem na tuto specialitku.
Doma však nastalo experimentování a když jsem měl pocit , že už jsem to trefil nastalo zklamání. V bistru mi pak pán prozradil i chybějící složku a sice pískavici - kterou bylo nutné krátce opražit.
Poprvé šlo toto koření na prodej v Krumlově na slavnostech pětilisté růže v roce 1999.
Později při toulkách afrikou jsem objevil koření Tsire a k mému překvapení šlo jen o trochu ostřejší Arašídové maso.
S oblibou používáme do majonéz na ochucení, na nakládání masa, na arašídovou omáčku a v neposlední řadě i do míchaných vajíček .)